de Thuiskamer

Thuiskamer in Moerwijk

De Thuiskamer is na de verhuizing van de Rijnauwenstraat (straks) op de Loevesteinlaan 1001 een ruimte waar iedereen zich thuis moet voelen. Jong en oud, al langer wonend in Moerwijk/Den Haag of nét nieuw in de wijk. Nieuwe bewoners van Moerwijk  kunnen in de Thuiskamer hun talenten laten zien en verder ontwikkelen. Daarnaast is De Thuiskamer ‘gewoon’ een plek waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten. Je kunt er dus nieuwe buren leren kennen, iets van elkaar leren of samen iets maken.

Maar voordat het zover is moet er nog een beetje geverfd worden en nog een paar klusjes. Dus ben je een beetje een handige Harry of Henriëtte? Kom dan heel snel langs 😉

Meld je aan en dan nemen we snel contact met je op over wat er wanneer gedaan wordt.

Over de Thuiskamer
In Moerwijk Zuid op de hoek van de Cannenburglaan en de Loevesteinlaan op nummer 1001 om precies te zijn realiseren we een huiskamer voor de buurt. Waarom hier? Simpel! Doordat de woningen gesloopt en er op redelijk kort termijn in opdracht van Staedion de Schaloen gebouwd gaat worden, mensen nu al wegtrekken, gaat de leefbaarheid er hard achteruit. Om het met de achterblijvers en de tijdelijke huurders nog een beetje gezellig te hebben gaan we een leegstaande hoekpand tot een huiskamer van de buurt omtoveren: een Thuiskamer.

Over De Schaloen
Het project De Schaloen bestaat uit meerdere torens van 70 meter en lager aan de Schaloenstraat en de Cannenburglaan in Den Haag. Het project bevindt zich in de wijk Moerwijk. Dit hoogbouwproject is in ontwikkeling en de startbouw staat gepland in 2021. In dit project komen in totaal ongeveer 558 woningen. Het planuitwerkingskader gaat uit van twee hoogteaccenten van ongeveer 70 meter op een doorlopende plint van 15-20 meter. Lees het planuitwerkingskader (PUK) hier.

Ontwikkelaar: Sustay
Architect: JMW Architecten
Aannemer: De Vries Verburg
Opdrachtgever: Staedion